Dariau iš pusės nurodyto kiekio, nes neturiu sąlygų daug stiklainių laikyti. Bet jeigu jas turite – būtina gaminti dvigubą porciją!
Burokėlių mišrainė žiemai
Reikės:
- 2 kg nevirtų burokėlių;
- 600 g pomidorų (5 vidutinio dydžio);
- 50 g česnako (galvutė);
- 150 g svogūnų (2 vidutinio dydžio);
- 250 g paprikos (viena didesnė);
- 100 g cukraus;
- 30 g druskos;
- 125 ml acto;
- 1/2 stiklinės aliejaus;
- pipirų.
Būtiniausias įrankis: vienkartinės pirštinės!
Kaip gaminti
Burokėlius nulupti ir sutarkuoti. Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti odelę, supjaustyti kubeliais. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, paprikas – kubeliais. Į keptuvę pilti aliejų ir jame iki skaidrumo pakepinti svogūnus, tada sudėti pomidorus ir papriką, kepinti maždaug 5 min.
Į didelį puodą sudėti burokėlius, ant jų sukrėsti pakepintas daržoves ir kepinti, kol burokėliai pradės išskirti sultis. Kai išsiskyręs skystis užvirs – supilti actą, maišytą su cukrumi ir druska, užvirti ir sumažinus ugnį troškinti 45 min. ant silpnos ugnies kartkartėmis pamaišant.
Likus 10 minučių iki troškinimo pabaigos (reikia įvertinti, kieti ar minkšti burokėliai) įspausti česnaką, paskaninti pipirais.
Gautą mišrainę supilstyti į sterilizuotus stiklainius ir apverstus atvėsinti.
Skanaus!
Šaltinis – tinklaraštis „Aguonėlė“