Sultingi mėsos ir cukinijų kepsniukai
Reikės:
- 500 g mėgstamo faršo;
- 400 g jaunos cukinijos;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- ryšulėlio krapų;
- druskos;
- maltų juodųjų pipirų;
- 1 kiaušinio;
- 1 saujos manų kruopų.
Pirmiausia pasiruošiame cukiniją: ją sutarkuojame vidutinio stambumo burokų trintuve.
Tuomet smulkiai supjaustome svogūną, krapus, sutraiškome arba susmulkiname česnaką.
Į indą sudedame faršą, cukiniją, svogūną, česnaką, krapus, beriame manus, mušame kiaušinį, dedame prieskonius. Labai gerai viską išmaišome, kad faršas ir cukinija pasiskirstytų tolygiai. Tokiu atveju kepsniukai bus ne tik sultingi, bet ir ganėtinai tvirti.
Darome kepsniukus ir kepame įkaitintame aliejuje.
Kai iškepa, dedame į puodą, užpilame sultiniu. Galima įdėti porą šaukštų pomidorų pastos ir truputį patroškinti.
Šaltinis – „Samčio užrašai“.