Lengvas tortas su morengų sluoksniu
Reikia (18 cm kepimo formai):
Baltymų masei:
- 2 kiaušinio baltymų;
- 100 g cukraus;
- migdolinių riešutų plokštelių.
Sviestinei masei:
- 63 g minkšto sviesto;
- 2 kiaušinių trynių;
- 60 g cukraus;
- 1 a.š. vanilinio cukraus;
- 75 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 3 v. š. pieno.
Maskarponės masei:
- 200 g maskarponės;
- 30 g cukraus;
- 10 g vanilinio cukraus;
- 1 a. š. citrinos sulčių;
- 100 g grietinėlės;
- aviečių ar kitų uogų.
Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo. Suberti cukrų ir dar kelias minutes paplakti. Atsidėti į šoną.
Minkštą sviestą išplakti su kiaušinio tryniais bei cukrumi iki purumo. Miltus susimaišyti su vaniliniu cukrumi bei kepimo milteliais ir suberti į sviestinę masę. Supylus pieną trumpai plaktuvu viską išsukti, kol miltų nesimatys.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, ant šio paskleisti pusę sviestinės tešlos masės bei uždengti puse morengų masės. Užbarstyti riešutų plokštelėmis ir pašauti kepti 25-30 min.
Traukti lauk, išimti iš formos ir padėti vėsti. Iškepti kitą torto sluoksnį tokiu pat principu, kaip ir pirmą. Leisti šiam taip pat gerai atvėsti.
Maskarponės masę išsukti su cukrumi bei citrinos sultimis. Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai išmaišyti su maskarpone.
Į tortinės žiedą dėti vieną torto sluoksnį, paskleisti uogas, ant šių dėti maskarponės masę ir viską uždengti kitu torto sluoksniu.
Padėti porai valandų į šaldytuvą, o tada – mėgautis dievišku skoniu.
Šaltinis – tinklaraštis „Aguonėlė“