Superinis patiekalas labai greitiems ir skaniems pietums. Užtruksite tik 10-15 minučių! Mėsa minkšta, sultinga, ryškaus skonio, o padažas – gardus, viską užbaigiantis priedas.
Garnyrą rinkitės pagal savo norus. Mes valgėm su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
Patarimai, pastebėjimai. Itališkų prieskonių mišinį naudoju pirktinį (angl. Italian seasoning). Tokį mišinį galite pasidaryti ir patys. Jo sudėtis: raudonėlis, bazilikas, čiobrelis, rozmarinas, šalavijas, petražolės, raudonosios paprikos granulės, mairūnas.
Vištienos krūtinėlę rinkitės plonesnę, kad gerai ir tolygiai iškeptų. Jei krūtinėlė labai stora, perpjaukite pusiau.
Padažui česnako nei lupti, nei pjaustyti nereikia. Sutraiškykite peiliu ir tiek.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Parmezaninė vištiena
Receptas adaptuotas iš „Laura in the Kitchen“.
Ingredientai (1 puodelis – 250 ml):
- apie 700 g vištienos krūtinėlės, plonai pjaustytos;
- 1/2 puodelio parmezano sūrio, smulkiai tarkuoto;
- 3 česnako skiltelės, sutraiškytos;
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 2 šaukštai sviesto;
- 1 šaukštelis itališkų prieskonių mišinio;
- 1 šaukštas česnako miltelių;
- šakelė šviežių rozmarinų;
- šakelė šviežių čiobrelių;
- 1/2 citrinos sulčių;
- druskos, pipirų pagal skonį.
Gaminimo eiga
1. Vištieną iš abiejų pusių paskaninkite itališkais prieskoniais, česanko milteliais, druska, pipirais. Apibarstykite tarkuotu parmezanu.
2. Į įkaitintą keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus, dėkite vištieną ir apkepkite iš abiejų pusių po 2-3 minutes arba kol visiškai iškeps. Iškeptą vištieną išimkite iš keptuvės.
3. Išpilkite keptuvėje likusį aliejų (keptuvės neplaukite). Į tą pačią keptuvę dėkite sviestą, sutraiškytas česnako skilteles, rozmariną, čiobrelį, pavirkite minutę. Tuomet išspauskite pusės citrinos sulčių, kelias sekundes pavirkite ir apliekite vištieną padažu.
Šaltinis – bakingsecrets.lt