Paprastas, bet niekad neatsibostantis trupininis pyragas

2016 m. rugpjūčio 2 d. 10:27
Virginija Norkutė Šakalienė, „Kalorijos virtuvė“
Receptas
Kai verdi serbentų džemą ir lieka uogų išspaudos, kurių nekyla ranka išmesti, puiki išeitis – trupininis pyragas.
Daugiau nuotraukų (5)
200 g sviesto ištinam su 100 g cukraus, mušam 2 kiaušinius – išmaišom, po truputį dedam 500 g miltų, sumaišytų su šaukšteliu kepimo miltelių, ir persijotų.
Tešlą išminkome ir padalinę į 2 dalis (viena šiek tiek didesnė, jei sveriant, gal 100 g). Dedam į šaldytuvą valandai ar dviems.
Išėmus iš šaldytuvo burokine tarka tarkuojam didesnę dalį tešlos į kepimo indą – paskirstom tolygiai, dedam uogienę, ir tarkuojam likusią tešlą.
Šaunam į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepam apie 35 min.
Iškepus pabarstom cukraus pudra, palaukiam kol atvės ir supjaustom. Skanaus!
Uogosjuodieji serbentaidžemas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.