Pateikti galite su ryžiais, makaronais ar bulvių koše ar tiesiog valgyti su čiabatos riekele.
Cukinija ir mocarela įdarytos vištienos krūtinėlės
Reikės:
- 4 vnt. (500g) vištienos krūtinėlių;
- 150 g mocarelos sūrio;
- 240 g konservuotų smulkintų pomidorų;
- 3 v.š. miltų;
- 2 kiaušinių;
- 4-5 v.š. maltų džiūvėsėlių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Įdarui:
- 200 g žaliosios cukinijos;
- 70 g mocarelos sūrio;
- 2 nedidelių skiltelių česnako;
- žiupsnelio druskos.
1. Cukiniją sutarkuokite burokine tarka, užberkite žiupsnelį druskos ir nuspauskite skystį. Tuomet dėkite burokine tarka sutarkuotą mocarelos sūrį, išspauskite česnaką ir viską gerai išmaišykite.
2. Krūtinėlės šoną įpjaukite ir padarykite „kišenėlę“. Iš abiejų pusių apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, įdarykite paruoštu įdaru ir sutvirtinkite mediniais pagalėliais.
3. Skirtingose lėkštėse išdėliokite miltus, išplaktus kiaušinius, džiūvėsėlius.
4. Krūtinėlę apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir apkrudinkite keptuvėje iš abiejų pusių.
5. Krūtinėlės dėkite į gilesnį kepimo indą, supilkite konservuotus pomidorus, ant viršaus krūtinėlių užberkite tarkuotą mocarelos sūrį.
6. Indą uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tada nuimkite foliją ir dar kepkite 15 min.
Skanaus!
Šaltinis: „Oditėlės blogas“