Sveikas užkandis, su labai mažai riebalų. Nustebino plutelės traškumas ir cukinijų minkštumas, salstelėjęs skonis. Man labai patiko.
Galima tiekti su kečupu ar kokiu kitu mėgstamu padažu. Aš valgiau šiaudelius vienus, man be padažų skaniau.
Vienas po kito ir beveik neliko...
Patarimai, pastebėjimai. Naudojau purškiamą saulėgrąžų aliejų. Paprastas aliejus purškiamame buteliuke. Reikia purkšti, kad gražiai apskrustų.
Vartyti šiaudelių nevarčiau. Kaip sudėjau, taip ir iškepė per 25 minutes.
Papildomai druskos, pipirų nedėjau, nes pakankamai paprieskoniavau džiūvėsėlius ir nieko nebetrūko.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Receptas adaptuotas iš karenskitchenstories.com
Ingredientai:
(1 puodelis – 250 ml)
- 1-2 nedidelės cukinijos, pjaustytos šiaudeliais;
- 1 puodelis miltų;
- 2 kiaušiniai, suplakti;
- 1 puodelis džiūvėsėlių;
- Druska, pipirai pagal skonį;
- Purškiamas aliejus.
Gaminimo eiga
1. Cukinijas supjaustykite neilgais šiaudeliais.
2. Skardą išpurškite aliejumi. Į džiūvėsėlius įmaišykite druskos ir šviežiai grūstų pipirų.
3. Cukinijas apvoliokite miltuose, tuomet plaktuose kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose.
4. Šiaudelius sudėliokite skardoje. Kai visus sudėsite, apipurškite dar trupučiu aliejaus.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepkite šiaudelius 20-25 minutes, kol apskrus.
6. Jei reikia, paskaninkite druska, pipirais. Tiekite su kečupu ar kitu padažu.
Šaltinis – bakingsecrets.lt