Juodųjų serbentų uogienė su karčiuoju šokoladu

2016 m. liepos 26 d. 16:06
Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“
Dar vienas šokoladu gardintas uogienės variantas. Ypatingai tinka kaip trupininių pyragų įdaras, skanus su varške pusryčiams ar keptais obuoliais.
Daugiau nuotraukų (2)
Pirmiausiai uogas nuskabau nuo kotelių, išplaunu ir palieku bent kelioms valandoms koštuve nudžiūti. Tuomet išmatuoju uogų tūrį. Beriu į didelį puodą ir užberiu tokia proporcija: 1 l uogų – 300 g cukraus.
Išsiplaunu nedidukus stiklainius ir dedu į orkaitę kaitinti (apie 100 laipsnių C ventiliatoriuje).
Kaičiu puodą ir laukiu, kol cukrus sukris žemyn. Tik tuomet pradedu maišyti mediniu šaukštu. Verdu apie 10 min., tada beriu šokoladą, paskaičiuojant taip: 1 plytelę (100-120 g) 3 litrams uogų.
Kai tik šokoladas susilieja su uogomis, išjungiu ugnį ir pilstau uogienę į karštus stiklainius, užsukant švariais dangteliais.
Patarimas – jokiu būdu neeksperimentuokite su pienišku šokoladu, gausite baisią košę-malošę.
Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“.
uogienėjuodieji serbentaiserbentai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.