Pirmiausiai uogas nuskabau nuo kotelių, išplaunu ir palieku bent kelioms valandoms koštuve nudžiūti. Tuomet išmatuoju uogų tūrį. Beriu į didelį puodą ir užberiu tokia proporcija: 1 l uogų – 300 g cukraus.
Išsiplaunu nedidukus stiklainius ir dedu į orkaitę kaitinti (apie 100 laipsnių C ventiliatoriuje).
Kaičiu puodą ir laukiu, kol cukrus sukris žemyn. Tik tuomet pradedu maišyti mediniu šaukštu. Verdu apie 10 min., tada beriu šokoladą, paskaičiuojant taip: 1 plytelę (100-120 g) 3 litrams uogų.
Kai tik šokoladas susilieja su uogomis, išjungiu ugnį ir pilstau uogienę į karštus stiklainius, užsukant švariais dangteliais.
Patarimas – jokiu būdu neeksperimentuokite su pienišku šokoladu, gausite baisią košę-malošę.
Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“.