Jei dar nesugalvojote ,ką suvalgysite prie tų minkštučių marinuotų šašlykų ar to sultingo kepsnio, pasidarykite štai tokias ryžių salotas.
Traškios daržovės tiesiog kvepia gaivumu, ryžiai suteikia sotumo, o alyvuogės – tą ypatingą prieskonį, kurio jūs jau seniai ieškojote.
Nesupraskite manęs klaidingai – šios salotos labai tiks ir prie visų mėsos kepinių, nesvarbu kur juos kepsite – ant griliaus, keptuvėje ar orkaitėje. Dabar gi vasara – salotos tinka visur ir visada.
Ryžių salotų grilio puotai 4-6 porcijoms reikės:
1 nedidelės stiklinės ilgagrūdžių ryžių;
4 šaukštų citrinos sulčių;
6 šaukštų alyvuogių aliejaus;
1 skiltelės česnako;
1 arbatinio šaukštelio garstyčių;
druskos, pipirų;
1 raudonosios paprikos;
1/2 ilgavaisio agurko;
150g ridikėlių;
saujelės smulkintų svogūnų laiškų;
saujelės smulkintų krapų;
1 (425 ml) skardinės juodųjų alyvuogių be kauliukų.
1. Ryžius išvirkite.
2. Kol ryžiai verda, didesniame puode gerai sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų. Pagardinkite pertrinta česnako skiltele, druska, pipirais ir garstyčiomis.
3. Išvirusius ryžius dar šiltus suberkite į paruoštą padažą ir gerai išmaišykite. Leiskite atvėsti ir prisigerti padažo aromatų.
4. Papriką, agurką ir ridikėlius supjaustykite kubeliais, suberkite į atvėsusius ryžius drauge su smulkintais svogūnų laiškais ir krapais.
5. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais suberkite į salotas ir mėgaukitės.
Šaltinis – tinklaraštis „Duok druskos“