Tai – puikus garnyras prie ant grotelių keptų patiekalų, kurį paruošite greitai, tiesa, marinuoti svogūnus teks per naktį.
Marinuoti mėlynieji svogūnai prie šašlykų
Reikės:
- 2 nedidelių mėlynųjų svogūnų;
- 120 ml vandens;
- 60 ml obuolių acto;
- 1-2 v. š. cukraus;
- 1 a. š. druskos;
- 4 žirnelių kvapiųjų pipirų.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į nedidelį stiklainiuką.
Visus kitus ingredientus sumaišykite, kad ištirptų cukrus. Paragaukite marinato – jei Jūsų skoniui kažko trūksta, įdėkite.
Marinatą užpilkite ant svogūnų. Pamarinuokite per naktį.
Skanaus!
P.S. Labai mėgstu šiuos svogūnus su šašlykais!
Šaltinis – „Jurgittos receptai“.