Reikės:
- 400 g krekerių;
- 400 g varškės;
- 1 indelio saldinto sutirštinto pieno;
- 180 g sviesto;
- kelių šokoladinių saldainių (galite dėti saldžius džiovintus vaisius);
- trintų juodųjų serbentų su cukrumi.
Kaip gaminti
Varškę, sutirštintą pieną ir sviestą sutriname iki vientisos masės.
Įtarkuojame saldainius arba dedame smulkintus džiovintus vaisius.
Ragaukite. Gal pritrūks saldumo? Tuomet galite įdėti kelis šaukštus cukraus pudros.
Į paruoštą masę dedame krekerius ir maišome. Pasirinktą formą išklojame maistine plėvele, dedame sluoksnį krekerių ir varškės masės, ant viršaus tepame serbentus, vėl dedame krekerių ir varškės masės.
Taip susluoksniuotas tortukas keliauja į šaldytuvą kelioms valandoms arba nakčiai. Pastovėjęs ilgiau bus skanesnis ir minkštesnis.
Galite aplieti šokolado glajumi ir puošti pagal nuotaiką.
Skanaus!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“