Valgant net nesinorėjo užsigerti kava ar arbata. Jis tiesiog tirpsta burnoje.
Dalijuosi ir su jumis šiuo lengvai iškepamo torto receptu.
Tortas „Vidurvasaris“
Reikės
Biskvitui:
- 4 kiaušinių;
- 120 g miltų;
- 100 g cukraus;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Pertepimui:
- 600 ml grietinės;
- konsevuotų persikų;
- cukraus;
Taip pat reikės papuošti – 250 g sausainių („Damų piršteliai“), uogų.
Kaip gaminti
Kiaušinius su cukrumi gerai išplakiau, miltus persijojau.
Į kiaušinio ir cukraus plakinį po bėriau miltus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišiau.
Kepimo formą sutepiau aliejumi ir pabarsčiau džiūvėsėliais, supyliau masę ir pašoviau į įkaitintą orkaitę 30 minučių. Kepiau 180 laipsnių temperatūroje.
Jau iškeptą ir atvėsintą biskvitą padalijau į tris dalis. Biskvitus sulaisčiau konservuotų persikų skysčiu (3–4 v. š. biskvitui).
Ant pirmo biskvito užtepiau pagardintą cukrumi grietinę ir sudėjau griežinėliais pjaustytus persikus.
Antrą biskvitą dariau taip pat, o trečią tik sutepiau grietine ir papuošiau.
Biskvito šonus apdėjau sausainiais „Damų piršteliai“, juos perpjoviau pusiau, sutepiau grietine ir prispaudžiau prie biskvito (nakčiai perrišau kaspinėliu, kuris tinka ir kaip dekoras).
Paruoštą tortą „Vidurvasaris“ per naktį palaikiau šaldytuve.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“.