Tiesiog dedi viską, ką tik akys užmato arba kas pakliūva po ranka.
Sriuba su ryžių makaronais
Reikės:
3 litrų vištienos sultinio, arba vandens ir 2 kubelių sultinio;
4 vištienos šlaunelės (turėjau keptų iš vakaro);
2 bulvių;
1 morkos;
1 svogūno;
1 geltonos (aišku, galima ir kitokios spalvos) paprikos;
3 skiltelių česnako;
ryžių makaronų (kiek negaila, arba priklausomai nuo to, kokio norisi tirštumo sriubos);
žalumynų;
prieskonių sriubai, druskos, maltų pipirų.
Į sultinį beriame kubeliais pjaustytas bulves (galima į bulvę įsmeigti peilį ir laužyti nelygiais gabaliukais, tada geriau suverda, jeigu norisi tirštesnės sriubos).
Dedu smulkintą vištieną ir palieku virti apie 15 minučių.
Tada dedu makaronus ir toliau verdu, kol šlakelyje aliejaus apkepinu smulkintas daržoves iki gražios auksinės spalvos.
Dar puikiai į šį daržovių reikalą tiktų ir smulkinti pomidorai, bet mano šeima nelabai mėgsta juos sriuboje.
Verčiame visą šį turinį į puodą ir baigiame virti. Tada beriame prieskonius, žalumynus ir valio!
Šaltinis – „Samčio užrašai“.