Taip pat reikės geros kokybės druskos, pipirų ir jokių marinavimų.
Naudokite tik labai geros kokybės brandintą jautieną.
Tai – 1 porcijos receptas
Gaminimo laikas – 30 min.
Didkepsniui reikės:
220 g šviežio jautienos didkepsnio be kaulo;
kokybiškų šviežiai maltų pipirų;
druskos;
1 v. š. aliejaus.
Garnyrui reikės:
mėgstamų daržovių;
virtų su lupena ir apkepintų bulvių.
Aliejumi patepame mėsą. Iš abiejų pusių pabarstome šviežiai maltais pipirais.
Keptuvę labai gerai įkaitiname ir dedame mėsą. Geriausiai naudoti grilio keptuvę. Jeigu tokios neturite, naudokite storapadę keptuvę.
Į grilio keptuvę aliejaus pilti nereikia, o į paprastą truputėlį įpilkite.
Mėsos nevartome ir kepame ant vienos pusės 3-4 min., tada verčiame ir kepame ant kitos.
Druską barstome ant apkepusios mėsos pusės.
Kuo ilgiau mėsa kepa,tuo darosi kietesnė. Neperkepkite. Standartiškai kepimo laikas yra: vidutiniškai iškepusio didkepsnio kiekvienai pusei – 3-4 min. , labiau iškepusio – 5 min. kiekvienai pusei.
Ant iškepusio didkepsnio galite dėti po gabaliuką aromatingo sviesto su smulkintais krapais ir petražolėmis, bet tai nėra būtina.
Iškepusį didkepsnį dedame į lėkštę, uždengiame ir leidžiame mėsytei pailsėti 5 minutes.
Kepant ant griliaus galioja tokios pačios taisyklės, kaip ir keptuvėje.
Didkepsnį valgykite su savo mėgstamomis daržovėmis, salotomis, puikiai tinka apkeptos bulvės.
Viską gaminkite su meile ir gera nuotaika.
Skanaus!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“