Kitokie Kijevo kotletai
Reikės:
- 650 vištos krūtinėlės,
- 180 g varškės,
- 1 kiaušinio,
- 1 šaukštelio druskos,
- maltų pipirų,
- vištienos prieskonių pagal skonį,
- 80-100 g sūdyto kambario temperatūros sviesto,
- petražolių ir krapų.
Taip pat reikės miltų, maltų džiūvėsėlių ir 2 kiaušinių kotletams apvolioti, aliejaus, kuriame kepsime kotletus.
Kaip gaminti
Pirmiausia reikia pasiruošti sviestą, į jį įmaišyti smulkintus krapus ir petražoles ir padėti į šaldytuvą sutvirtėti.
Vištos krūtinėlę sumalti, sudėti į dubenį, įdėti varškę, mušti kiaušinį, suberti visus prieskonius ir gerai išminkyti iki vienalytės masės.
Drėgnomis rankomis imti mėsos, delne paplojus dėti po gabalėlį sviesto ir formuoti į cepelinų formą panašius kotletukus.
Apvoliojimui viename dubenėlyje išplakti kiaušinius su maždaug 80-100 ml šalto vandens, į kitą berti kelis šaukštus maltų džiūvėsėlių, dar į trečią – šaukštą miltų.
Suformuotus kotletukus po vieną apvolioti pirmiausia miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Aš voliojau du kartus kiaušinio plakinyje ir du kartus džiūvėsėliuose, o miltuose tik kartą. Pataisykite formą, kad būtų panašu į cepelinus ir gerai priliptų džiuvėsėliai.
Į keptuvę pilti aliejų (pilti tiek, kad sudėjus kotletus apsemtų bent iki trečdalio) ir gerai įkaitinti.
Kaitrą sumažinti iki minimalios ir dėti kotletukus. Vis vartant iš visų pusių kepti, kol gražiai apskrus ir paruduos.
Šaltinis – „Samčio užrašai“
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 liepos 14 dieną.