Vyšnių pyragas
Ingredientai (22-24 cm skersmens torto formai):
- 500 g vyšnių;
- 200 g natūralaus neriebaus jogurto;
- 150 ml aliejaus;
- 2 (L dydžio) kiaušiniai;
- 150 g miltų;
- 1 pakelis (37 g) vanilinio pudingo miltelių;
- 200 g cukraus ar atitinkamas kiekis stevijos, o jei vyšnios nėra labai rūgščios, cukraus galima dėti mažiau;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- aliejaus formai sutepti.
Kaip gaminti
Pirmiausia vyšnias nuplauti, nuvarvinti, perpjauti per pusę ir pašalinti kauliukus.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, įpilti aliejų, dėti jogurtą (jį sumaišyti su kepimo milteliais, palikti kelias sekundes, kol suputos), suberti miltus ir vanilinio pudingo miltelius – viską gerai išplakti ir sumaišyti su vyšniomis.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, kraštus gerai ištepti aliejumi ir supilti tešlą.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 35-40 min. Ar iškepęs, tikrinkite mediniu smeigtuku.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“