Vištiena pagal itališką receptą niekada neatsibosta

2016 m. liepos 12 d. 12:28
Ernesta Videikienė, „Baking secrets“
Pagaliau prisiruošiau aprašyti vieną iš mūsų labai mėgiamų vištienos patiekalų. Šį patiekalą gaminu nebe pirmus metus, išbandytas daugybę kartų, neatsibostantis ir džiugiai nuteikiantis.
Daugiau nuotraukų (2)
Itališkai troškinta vištiena su paprikomis ir grybais
Receptas adaptuotas iš „Laura in the Kitchen“
Ingredientai:
  • 1 kg vištos šlaunelių;
  • 2 raudonos paprikos, pjaustytos juostelėmis;
  • 1 svogūnas, pjaustytas griežinėliais;
  • 450 g rudųjų pievagrybių, stambiai pjaustytų;
  • truputis aštriųjų paprikų grūdelių;
  • 3 česnako skiltelės, sutraiškytos;
  • 1 puodelis (250 ml) raudonojo vyno;
  • 800 g konservuotų pomidorų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • šiek tiek šviežio baziliko;
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga
Vištieną pabarstykite druska, pipirais. Į gilią keptuvę pilkite aliejaus, įkaitinkite. Apkepkite vištieną apie 5 minutes. Išimkite iš keptuvės.
Į tą pačią keptuvę dėkite svogūnus ir paprikas, kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Dėkite grybus, česnaką, paskaninkite druska, pipirais. Kepkite dar 7 minutes.
Tuomet įdėkite žiupsnelį aštriųjų paprikų, supilkite vyną, sudėkite vištieną. Pavirkite minutę, kad išgaruotų alkoholis.
Supilkite konservuotus pomidorus, sėkite pusę smulkintų bazilikų. Įberkite druskos, pipirų. Virkite 1 valandą ir 10 minučių ant silpnos ugnies.
Tiekite su šviežia itališka duona ir bazilikais.
Patarimai, pastebėjimai
Paprikas, svogūnus ir grybus pjaustykite stambiai. Paprikas ilgomis juostelėmis, svogūnus griežinėliais, o grybus į 2-4 dalis. Jei labai susmulkinsite, viskas suvirs.
Aš dažniausiai naudoju ruduosius pievagrybius, nes jie man skanesni, bet tinka ir paprasti.
Vietoj vyno galite naudoti ir sultinį ar tiesiog vandenį. Su vynu skonis daug išraiškingesnis, bet ne visiems jis tinka ir patinka, todėl alternatyva tikrai galima.
Virkite lygiai tiek, kiek parašyta, 1 valandą ir 10 minučių. Vištiena bus minkštutė, kris nuo kaulo, tirps burnoje.
Geriausias garnyras čia – šviežia balta duona. Padažas be galo skanus, su duona jį tiesiog išlaižysite.
Su druska elkitės atsargiai. Kadangi sūdoma ne vieną kartą, dėkite po truputį, kad nepersūdyti. Jei dėsite aitriųjų paprikų grūdelius, bus aštrus padažas. Įsidėmėkite, jei gaminsite vaikams.
Šaltinis  – bakingsecrets.lt
vištienatroškinysreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.