„Kai pavyksta pirmam įžengti į virtuvę, tuomet ten užsibūnu. Dviese su žmona ar dukra arba visi trys virtuvėje ruošdami maistą telpame retai. Virtuvėje mėgstame karaliauti po vieną“, – sakė V.Cololo.
– Ką dažniausiai ruošiate? Ar turite išskirtinį patiekalą?
– Patinka gaminti įvairiausius mėsos patiekalus, sriubas. Tik ne mišraines ir salotas. Kiek esu mėginęs, kaskart vis kas nors nepavykdavo – tai druskos jose per mažai, tai padažo per daug.
Išskirtinių patiekalų receptų turiu ne vieną. Vasarą su skaitytojais norėčiau pasidalinti su svogūnais marinuotų šašlykų receptu.
– Save laikote geru kulinaru?
– Negalėčiau sakyti, kad mano ruoštas maistas yra nuostabiausias. Skaniausi yra mamos gaminti patiekalai, o dar skanesni – senelės, nes ji yra mano mamos mama.
Šašlykai su svogūnais
Reikės:
2 kg mėsos,
1 kg svogūnų galvų,
1 litro gazuoto mineralinio vandens,
druskos, pipirų.
Salotoms reikės svogūnų laiškų, 1 indelio natūralaus graikiško jogurto.
Supjaustykite mėsą ir svogūnus. Užpilkite mineraliniu vandeniu, pagardinkite druska ir pipirais. Pamarinuokite apie 1,5 val.
Iškepę mėsą ant iešmų, ją nuimkite ir sudėkite į puodą su svogūnais, kuriame šašlykai marinavosi. Patroškinkite ant ugnies, kol svogūnai taps balti ir minkšti.
Salotoms supjaustykite svogūnų laiškus ir paskaninkite juos natūraliu graikišku jogurtu.
Prie šio šašlyko puikiai tinka juodosios vynuogės ir pomidorai.