Jamaikietiška vištiena
Keturioms porcijoms prireiks:
8 vištų šlaunelių;
šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui;
2 šaukštų Viusterio („Worcestershire“) padažo.
Marinatui prireiks:
vieno „Scotch bonnet“ arba Habanero aitriojo pipiro;
2-3 česnako skiltelių;
1 šaukštelio maltų gvazdikėlių;
1 šaukštelio malto cinamono;
1 šaukštelio malto muskato riešuto;
2 šaukštelių maltų kvapiųjų pipirų;
1 šaukšto džiovinto arba poros šakelių šviežio čiobrelio;
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
šiek tiek druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga
Pirmiausia pasigaminame marinatą. Tradiciškai marinatas gaminamas iš „Scotch bonnet“ aitriųjų pipirų, nes tik jie suteikia unikalų aštrumą ir turi ryškų vaisinį poskonį. Todėl juos ir rekomenduojame naudoti, nors, iš bėdos, tinka ir Habanero.
Nesvarbu, kuriuos aštriuosius pipirus naudosite – juos kartu su česnakais smulkiai supjaustome ir beriame į indą kartu su visais maltais prieskoniais, alyvuogių aliejumi ir viską gerai išmaišome.
Nusausiname vištienos šlauneles ir ties storiausiomis dalimis peiliu padarome po 2-3 rėžius (taip mėsa tolygiau išsimarinuos).
Vištieną ištriname gautu marinatu ir paliekame šaldytuve per naktį. Kepame ant grotelių apie 15-20 minučių, aplaistę Viusterio padažu.
Taip pat šlauneles galime kepti ir namuose, tuomet šlauneles apskrudiname keptuvėje ir apšlakstome Viusterio padažu, o po to dedame į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Vištieną jamaikietiškai patiekiame su ryžiais ar saldžiomis bulvėmis (batatais) ir ananasų salsa.
Skanaus.
Šaltinis – maistokeliones.lt