Tinginių koldūnai: darbo nedaug, o rezultatas – puikus

2016 m. liepos 4 d. 15:08
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Esu koldūnų mėgėja, todėl dažnokai juos gaminu. Labai patogu, nes pasidariusi jų daugiau galiu užsišaldyti. Bet šiandien tiesiog neturiu laiko ilgesniam „žaidimui“ ir koldūnų lipdymui, todėl iš pusės porcijos padariau vadinamųjų tinginių koldūnų.
Daugiau nuotraukų (2)
Ingredientai
Koldūnų tešlai:
3 stiklinių miltų,
žiupsnelio druskos,
3 v. š. aliejaus,
stiklinės virinto vandens (aš dariau iš pusės porcijos).
Įdarui vištienos faršą paruošiau su prieskoniais, pagardinau druska, įmušiau kiaušinį.
Dar reikės 100 g grietinės.
Kaip gaminti
Miltus, druską, aliejų ir virintą vandenį sumaišiau mentele. Kai tešla pravėso, gerai ją išminkiau. Tešla gaunasi minkšta ir elastinga (miltų daugiau nereikia).
Iškočiojau vieną ovalų apskritimą, ant jo uždėjau faršą ir susukau į ilgą dešrą.
Ją pjausčiau 4 cm pločio gabaliukais ir dėjau į stiklinį indą.
Į indą su koldūnais įpyliau vandens, 100 g grietinės, pagardinau prieskoniais, druska (galima pilti tik sultinio) ir pašoviau orkaitėn.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 40 min.(orkaitė buvo neįkaitinta).
Skanaus!
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 liepos 4 dieną.
koldūnaiTinginiai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.