Ingredientai
Koldūnų tešlai:
3 stiklinių miltų,
žiupsnelio druskos,
3 v. š. aliejaus,
stiklinės virinto vandens (aš dariau iš pusės porcijos).
Įdarui vištienos faršą paruošiau su prieskoniais, pagardinau druska, įmušiau kiaušinį.
Dar reikės 100 g grietinės.
Kaip gaminti
Miltus, druską, aliejų ir virintą vandenį sumaišiau mentele. Kai tešla pravėso, gerai ją išminkiau. Tešla gaunasi minkšta ir elastinga (miltų daugiau nereikia).
Iškočiojau vieną ovalų apskritimą, ant jo uždėjau faršą ir susukau į ilgą dešrą.
Ją pjausčiau 4 cm pločio gabaliukais ir dėjau į stiklinį indą.
Į indą su koldūnais įpyliau vandens, 100 g grietinės, pagardinau prieskoniais, druska (galima pilti tik sultinio) ir pašoviau orkaitėn.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 40 min.(orkaitė buvo neįkaitinta).
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 liepos 4 dieną.