Jei kepimo forma su atsegamu šonu arba išimamu dugnu, formos pagrindą apvyniokite folija, kad tešla neišbėgtų per kraštus.
Braškių klafutis
Receptas adaptuotas iš andychef.ru
Ingredientai (20-22 cm apvaliai kepimo formai):
- 4 vidutiniai kiaušiniai;
- 100 g miltų;
- 60 g cukraus;
- 200 ml pieno;
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
- 50 g tirpinto sviesto;
- 300 g šviežių braškių.
Gaminimo eiga
Sviestu ištepkite 20-22 cm kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Braškes sudėliokite ant kepimo formos pagrindo.
Į dubenį muškite kiaušinius, dėkite miltus, cukrų, pilkite pieną, vanilę. Viską išmaišykite.
Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir įmaišykite į tešlą.
Tešlą atsargiai supilkite į formą ant braškių.
Kepkite apie 25-30 minučių arba kol sutvirtės ir apskrus.
Šaltinis – bakingsecrets.lt