Pusryčiai į lovą: orkaitėje keptas blynas su braškėmis

2016 m. liepos 3 d. 07:36
Ernesta Videikienė, „Baking secrets“
Receptas
Praėjusią vasarą klafutį mėginau pirmą kartą. Kiek prisimenu, su vyšniomis, vėliau su abrikosais. Šiais metais pamėginau su šviežiomis braškėmis. Skanu! Tinka ir kaip desertas, ir kaip saldus pusryčių patiekalas. Greitas, paprastas, kitaip keptas blynas. 
Daugiau nuotraukų (1)
Jei kepimo forma su atsegamu šonu arba išimamu dugnu, formos pagrindą apvyniokite folija, kad tešla neišbėgtų per kraštus.
Braškių klafutis
Receptas adaptuotas iš andychef.ru
Ingredientai (20-22 cm apvaliai kepimo formai):
  • 4 vidutiniai kiaušiniai;
  • 100 g miltų;
  • 60 g cukraus;
  • 200 ml pieno;
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
  • 50 g tirpinto sviesto;
  • 300 g šviežių braškių.
Gaminimo eiga
Sviestu ištepkite 20-22 cm kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Braškes sudėliokite ant kepimo formos pagrindo.
Į dubenį muškite kiaušinius, dėkite miltus, cukrų, pilkite pieną, vanilę. Viską išmaišykite.
Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir įmaišykite į tešlą.
Tešlą atsargiai supilkite į formą ant braškių.
Kepkite apie 25-30 minučių arba kol sutvirtės ir apskrus.
Šaltinis  – bakingsecrets.lt
Braškėsblynaspusryčiai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.