Švedijos ambasados virtuvės vadovė Daiva Leonavičienė savo silkių tortui naudojo juoduosiuose serbentuose marinuotą žuvį. Dėl šių uogų žuvis įgavo gaivų, saldžiarūgštį skonį ir neįprastą spalvą – tapo panaši į raudonąjį svogūną.
Siūlome šį silkės marinatą išbandyti ir jums. Juolab, kad vasara tam pats tinkamiausias metas.
Šį receptą pateikė danų puslapis „Piskeriset på eventyr“.
Juoduosiuose serbentuose marinuotai silkei reikės:
- Apie 300 g silkės;
- 1 raudonojo svogūno;
- 150 ml juodųjų serbentų;
- 100 ml juodųjų serbentų sulčių;
- 50 g cukraus;
- 1 a. š. raudonųjų pipirų;
- 50 ml acto;
- 1 lauro lapo.
Supjaustykite žiedais raudonąjį svogūną.
Į puodą supilkite juodųjų serbentų sultis ir uogas, sudėkite svogūną, actą, cukrų, pipirus ir lauro lapą.
Pavirkite 5-10 min. ir nuimkite nuo viryklės. Palikite atvėsti.
Supjaustykite silkę kąsnio dydžio gabaliukais, nusausinkite juos ir įdėkite į juodųjų serbentų mišinį.
Palaikykite taip paruoštą ir uždengtą silkę 1-2 dienas šaldytuve.
Skanaukite!