Nesigailėsite išbandę: silkė juodųjų serbentų padaže

2016 m. liepos 3 d. 14:06
Kas jau kas, o skandinavai žino, kaip paruošti žuvį, ypač silkę. Jie jums gali pademonstruoti šimtus silkės patiekimo būdų ir net paruošti silkių tortą.
Daugiau nuotraukų (1)
Švedijos ambasados virtuvės vadovė Daiva Leonavičienė savo silkių tortui naudojo juoduosiuose serbentuose marinuotą žuvį. Dėl šių uogų žuvis įgavo gaivų, saldžiarūgštį skonį ir neįprastą spalvą – tapo panaši į raudonąjį svogūną.
Siūlome šį silkės marinatą išbandyti ir jums. Juolab, kad vasara tam pats tinkamiausias metas.
Šį receptą pateikė danų puslapis „Piskeriset på eventyr“.
Juoduosiuose serbentuose marinuotai silkei reikės:
  • Apie 300 g silkės;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • 150 ml juodųjų serbentų;
  • 100 ml juodųjų serbentų sulčių;
  • 50 g cukraus;
  • 1 a. š. raudonųjų pipirų;
  • 50 ml acto;
  • 1 lauro lapo.
Supjaustykite žiedais raudonąjį svogūną.
Į puodą supilkite juodųjų serbentų sultis ir uogas, sudėkite svogūną, actą, cukrų, pipirus ir lauro lapą.
Pavirkite 5-10 min. ir nuimkite nuo viryklės. Palikite atvėsti.
Supjaustykite silkę kąsnio dydžio gabaliukais, nusausinkite juos ir įdėkite į juodųjų serbentų mišinį.
Palaikykite taip paruoštą ir uždengtą silkę 1-2 dienas šaldytuve.
Skanaukite!
silkėjuodieji serbentaiskandinavai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.