Želė desertas – tortas „Atgaiva“
Reikės:
vyšnių skonio želės, 2,5 a. š. želatinos, pakelio varškės, cukraus pagal skonį, 200 g jogurto (vyšnių skonio), vyšnių.
Pasiruošiau želė (vandens reikia pilti mažiau, negu nurodyta ant pakelio, 350 ml)
Paruoštą želė supyliau į formą, įdėjau vyšnių (be kauliukų) ir palikau stingti šaldytuve.
Želatiną brinkinau vos šiltame vandenyje (50 ml) apie 10 min., išbrinkintą želatiną supilusi į puodą su 200 ml vandens kaitinau, kol visiškai ištirpo granulytės (tik neužvirkite).
Varškę pertryniau per sietelį, sumaišiau su jogurtu, įdėjau cukraus ir viską suplakiau.
Jau atvėsusią želatiną supyliau į varškės, jogurto masę ir išmaišiau.
Šią masę užpyliau ant jau sustingusios žėlės su vyšniomis.
Padėjau į šaldytuvą sustingti. Geriausia palikti per naktį.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“