Pasirodo, puikios figūros, ryškus makiažas bei išpuoselėti nagai netgi labai suderinama su maisto gaminimu, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Gyvenimo būdas“.
Tai šokėjos įrodė surengusios krepšinio sezono pabaigtuvių iškylą Vilniuje esančio viešbučio „Villa Alicante“ aplinkoje.
Ant Gilužio ežero kranto merginos susirinko ne tik atsipūsti po varginančių treniruočių, pasidalyti prasidedančios vasaros planais ir pavalgyti, bet ir pačios pasiruošti šventinio stalo. Ir ne vien su salotų lapais ar sauja grūdų, o su šašlykais!
Susibūrimams gamtoje paprastai merginos ruošiasi iš anksto. Vienos marinuoja vištieną garstyčių ir majonezo padaže, kitos prieš kepimą mėsą palaiko žolelių bei svogūnų mišinyje. Tos, kurios mėgsta žuvį, ant žarijų kepa lašišą su citrina.
Tačiau dažnai iškylaudamos šokėjos renkasi firminius parduotuvės „Norfa“ šašlykus.
Susirinkusios po darbų merginos puolė pačios verti šašlykų ant iešmų. Tarsi tikros profesionalės!
Palaukusios, kol grilyje bus pakankamai karšta, iešmus dėjo virš žarijų. O ar jos žino, kaip tinkamai iškepti maistą ant laužo?
„Nejuokaukite! Mes ne tik mokame kepti mėsą, bet galėtume ir pačios žvėrį sumedžioti“, – šypsojosi šokėjų komandos kapitonė Edita Navickaitė.
Kartu su bičiulėmis Ugne Markevičiūte, Kristina Usevičiūte, Lina Subačiūte ir Korinta Mikštaite joms šašlykus kepti – juokų darbas. O prie mėsos merginos dar pasigamino ir vasariškų salotų, pagardintų įvairių skonių „Vilniaus majonezo“ padažu.
Tokioje iškyloje su „Lietuvos ryto“ šokėjomis norėtų dalyvauti kiekvienas!
Gaivios salotos su avinžirniais
5 porcijoms reikės:
500 g avinžirnių;
didelės saujos gražgarsčių;
didelės saujos špinatų lapų;
3 šviežių vidutinio dydžio morkų;
5 vidutinio dydžio agurkų;
saujelės krapų;
pusės citrinos sulčių;
šlakelio alyvuogių aliejaus;
maltų pipirų;
česnakinės druskos.
Avinžirnius užmerkite 8 valandoms šaltame vandenyje. Kai išmirks, juos nukoškite ir iš naujo užpylę vandeniu virkite apie 25 minutes. Kol jie verda, pasiruoškite salotas.
Į dubenį sudėkite suplėšytus gražgarsčių ir špinatų lapus bei krapus. Plonais šiaudeliais supjaustykite morkas ir agurkus. Tada į salotas sudėkite virtus, bet šiek tiek atvėsintus avinžirnius. Ant viršaus išspauskite citrinos sulčių, pagardinkite aliejumi arba „Vilniaus majonezo“ jogurtiniu padažu, pipirais bei druska.
Skanaus! Salotas tinka valgyti ir prie mėsiškų patiekalų, ir kaip pagrindinį patiekalą.