Kulinarinių knygų ir tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė teigia, kad svarbiausia nepavėluoti jų nupjauti, nes ilgiau palaukus žiedkočiai sukietėja ir nebebūna tokie skanūs.
Pjaustytais česnakų žiedkočiais ji mėgsta apibarstyti sviestu apteptą juodos duonos riekę arba sutrinti juos į pesto padažą. Prisirinkusi žiedkočių daugiau Renata juos užraugia.
Taip paruoštus česnakus vertina ir dietistė Toma Eroglu.
„Visos raugintos daržovės yra puikus gerųjų bakterijų, gerinančių virškinimą ir imunitetą, šaltinis. Rauginti česnakų žiedkočiai, kaip ir česnakai, yra puikūs imuniteto stiprinimo pagalbininkai, nes juose yra daug antioksidantų“, – teigė dietistė.
Norite išbandyti ir jūs? Pateikiame R.Ničajienės receptą.
Rauginti česnakų žiedkočiai
Reikės:
- 3 l stiklainio su šviežiais česnakų žiedkočiais;
- 3 l vandens;
- 100 g jūros druskos;
- 50 g nerafinuoto rudojo cukraus;
- 1 aitriosios paprikos;
- 1 česnako galvutės;
- ryšelio šviežių kalendrų.
Česnakų žiedkočius nupjaukite ir paspausdami sugrūskite į 3 litrų stiklainį. Ten pat suberkite nuluptas česnako skilteles ir pusiau perpjautą aitriąją papriką su sėklytėmis.
Karštame virintame vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų, palikite jį kiek ataušti ir šiltą marinatą užpilkite ant stiklainyje esančių česnakų žiedkočių.
Stiklainį pridenkite lėkštute ir pastatykite šiltai, kad česnakai įrūgtų. Skaniausi būna po savaitės, bet galima ragauti anksčiau.
Išrūgusius dėkite šaltai: į rūsį arba šaldytuvą, kad jie neberūgtų.