„Visas mano gyvenimas yra vienas didelis piknikas. Gyvenu prie miško, sode, tai iškylauju nuolat. Mums patinka lauke valgyti. Kartais tai darome netgi žiemą, užkuriu ugnį, apsivelku kailinius ir išeinu iškylauti į kiemą“, – prisipažino žurnalistas.
Ir vasarą, ir žiemą Audrius dažnai čirškina pagal savo receptą marinuotus vištos sparnelius.
„Iš skanumo pirštelius apsilaižysite“, – savo receptą gyrė Audrius.
Išbandykite!
Audriaus Rakausko – Gustavo kepti vištų sparneliai
Reikės:
- 1 kg vištos sparnelių;
- 5 šaukštų medaus;
- 7 šaukštų sojų padažo;
- 6 šaukštų citrinos sulčių;
- 4 šaukštų aliejaus;
- 6 skiltelių česnako;
- 1 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių;
- pipirų;
- druskos.
Kaip gaminti
Sparnelius ištrinti druska bei pipirais. Medų marinatui šiek tiek pakaitinti, kad suskystėtų, tuomet sumaišyti su sojos padažu, citrinos sultimis, aliejumi, išspaustu česnaku, paprikos milteliais.
Sparnelius šiame padaže marinuoti per naktį. Laikyti šaldytuve.
Kepti ant grotelių virš žarijų.