Senokai mano pamatytą internetinę idėją pagaliau prisiruošiau įgyvendinti.
Tai ypač smagus užsiėmimas mažiesiems smaližiams – viskas labai lengvai, greitai ir paprastai.
Vos 25-30 minučių, ir aplinkui pasklis nuostabus apelsinų ir šokolado aromatas. Beliks tik mėgautis drėgnu, aromatingu desertu.
Šokoladinis pyragas apelsinų žievelėse
Reikės:
mišinui šokoladiniam pyragui kepti (rasite parduotuvėje);
4 didelių apelsinų;
folijos.
Kuriame laužą ar kepsninę, nes mums reikės žarijų.
Nupjauname apelsino viršūnėlę. Šaukštu išskobiame minkštimą.
Pagal aprašymą ant pakuotės paruošiame pyrago mišinį. Jums tereikės 100 g tirpinto sviesto arba aliejaus ir nurodyto kiekio vandens.
Paruošta tešla užpildome apelsinus. Nepripilkite iki viršaus, nes pyragas iškils. Jeigu apelsinai mažesni, gali išeiti ir daugiau nei 4 porcijos. Tada kepimo laiką reikia sutrumpinti.
Pripildytus apelsinus uždengiame nupjautomis viršūnėlėmis ir atsargiai vyniojame į foliją. Iš folijos galų
suformuojame uodegėles – bus lengviau ištraukti iš žarijų.
Apelsinus dedame į paruoštas žarijas. Gerai būtų, kad apelsinai neapsiverstų ir tešla neišbėgtų.
Kepimo laikas – 25-30 min. Po 20 min. pasklidus aromatui ištraukite vieną apelsiną ir patikrinkite. Jeigu dar neiškepęs, dėkite atgal ir kepkite dar apie 10 min. Kepimo laikas priklauso ir nuo apelsinų odos storio ir nuo jų dydžio. Svarbiausia – nesudeginkite!
Prie pyrago mišinio yra pridėta pakuotė šokoladinio užpilo, kurį galite pasiruošti pagal instrukciją. O jeigu
turėtumėte vanilinių ledų, būtų tobula.
Malonaus poilsio vasarojant ir gardžių akimirkų smaguriaujant pyragą!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“