Daržovių patiekalus ji renkasi dar ir dėl to, kad dirbdama nesijaustų apsunkusi: „Turiu didžiulį krūvį, negaliu sau leisti daug prisivalgyti, nes nepašokčiau.“
S.Kniazevičiūtė įsitikinusi, kad jeigu valgytų viską, ko širdis geidžia, per trumpą laiką priaugtų papildomų kilogramų: „Esu linkusi pilnėti, todėl turiu kontroliuoti, ko ir kiek valgau.“
Šio patiekalo su šparaginėmis pupelėmis receptą S.Kniazevičiūtė aptiko vieno italų restorano valgiaraštyje. Iš atminties jai pavyko atgaivinti receptūrą ir troškinį pasigaminti namuose.
Šparaginių pupelių troškinys
Reikės:
- 200 g žalių šparaginių pupelių;
- 3 šaukštų maltų džiūvėsėlių;
- 4 skiltelių česnako;
- saujos smulkių špinatų;
- kelių vyšninių pomidorų.
Nuplaukite pupeles, sumeskite į pasūdytą verdantį vandenį ir pavirkite apie 8 minutes. Į keptuvę įpilkite aliejaus, pakepinkite nesmulkintas česnako skilteles. Kai skiltelės paruduos, jas išimkite.
Pupelėms apvirus nupilkite karštą vandenį, jas perliekite šaltu. Į keptuvę, kurioje kepinote česnakus, įberkite džiūvėsėlių. Nuo karščio džiūvėsėliai pradės putoti.
Kai džiūvėsėliai ims keisti spalvą (ruduoti), į keptuvę suverskite šparagines pupeles. Jas patroškinkite 4 minutes, kol pupelės apsivels džiūvėsėliais ir apskrus.
Valgyti vienas pupeles gali būti sprangu, tad patiekalui gaivumo suteiks žalios daržovės. Ant lėkštės dugno pabarstykite špinatų lapelių, ant viršaus sudėkite šparagines pupeles, apdėliokite supjaustytomis pomidorų skiltelėmis.