Šventiški skrebučiai
Pradėsime receptų seriją patiekalu, kuriam ingredientų visuomet rasite namuose.
Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo išbandyti šventinį prancūziškų skrebučių variantą.
„Išplakite porą kiaušinių su pienu, cukrumi ir cinamonu. Batono riekeles išmirkykite plakinyje ir kepkite keptuvėje ant sviesto. Tradicinis skrebutis bus kitoks, jeigu kartu pakepinsite lietuviškų obuolių skilteles, apibarstytas ruduoju cukrumi ir cinamonu. Keptus obuolius su prancūziškais skrebučiais papildykite plakta grietinėle“, – patarė kulinarė.
Vafliai ir tėčiams, ir vaikams
Vaikai mėgsta vaflius, o vyrai – šoninę! „Iki“ kulinarė Tėvo dienos proga siūlo mėgstamus patiekalus sujungti, ir pusryčiams pasiruošti nepamirštamų vaflių.
„Išplakite vieną didelį kiaušinį, tris šaukštus aliejaus ir didelį puodelį pieno. Atskirai sumaišykite didelį puodelį miltų, pora šaukštelių kepimo miltelių, žiupsnelį druskos ir šaukštelį cukraus. Galiausiai suplakite skystą ir sausą mišinius kartu bei įmaišykite pakepintos šoninės gabaliukus. Tešlą kepkite vaflių keptuvėje, o gatavus vaflius patiekite su klevų sirupu“, – siūlo A.Rasmussen.
Šokoladiniai pusryčiai
Jei paklaustumėme, kokį patiekalą moka pagaminti tiek dideli, tiek mažesni, tiek moterys, tiek vyrai, atsakymų sąrašas prasidėtų omletu. Skanus, sotus ir lengvai gaminamas, tik kyla abejonė ar tinkamas šventiškai dienai pradėti?
Tikrai taip, todėl „Iki“ kulinarijos ekspertė pataria išsikepti originalų šokoladinį omletą.
„Jis gaminamas kaip ir tradicinis omletas – labai paprastai. Pirmiausiai išplakite kiaušinius, įdėkite šiek tiek miltų, cukraus, kepimo miltelių ir svarbiausia – tikros kakavos.
Omletui iškepus, jį pagardinkite šviežiomis lietuviškomis uogomis, apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite šviežių mėtų lapeliais“, – receptu pasidalino kulinarė.