Receptas, kuris dar nė karto nenuvylė: naminės varškės spurgos

2016 m. birželio 2 d. 17:34
Šių tradicinių skanumynų neįmanoma atsivalgyti. Ką tik iškeptos purios ir minkštos varškės spurgos nuo stalo dingsta akimirksniu. Gal todėl, kad jos taip primena vaikystę?  
Daugiau nuotraukų (1)
Prisiminkite ją ir jūs. Šiuo puikiu spurgų receptu dalinasi mūsų skaitytoja Loreta Grigalevičienė.
Varškės spurgos
Reikės:
  • 400 g varškės;
  • 4 kiaušinių;
  • 6 v. š. cukraus;
  • 12 v. š. miltų (su kaupu);
  • 1 a. š. sodos;
  • 1 v. š. citrinos sulčių sodos nugesinimui (galima ir acto);
  • žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
Į varškę berti cukrų, gerai ištrinti, įmušti kiaušinius ir išmaišyti iki vientisos masės.
Berti druską, dėti sodą, sumaišytą su citrinos sultimis, išmaišyti, berti miltus po truputį vis šaukštu permaišant. Kaip bus sunku maišyti su šaukštu, baikite minkyti rankomis, pateptomis aliejumi.
Tešla turi gautis minkšta, šiek tiek limpanti prie rankų.
Darydami spurgas, rankas, kad neliptų tešla, patepkite kartkartėmis aliejumi. Daryti graikinio riešuto dydžio spurgas, virkite įkaitintuose riebaluose ant silpnos ugnies.
spurgosreceptasvarškės patiekalai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.