Prisiminkite ją ir jūs. Šiuo puikiu spurgų receptu dalinasi mūsų skaitytoja Loreta Grigalevičienė.
Varškės spurgos
Reikės:
- 400 g varškės;
- 4 kiaušinių;
- 6 v. š. cukraus;
- 12 v. š. miltų (su kaupu);
- 1 a. š. sodos;
- 1 v. š. citrinos sulčių sodos nugesinimui (galima ir acto);
- žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
Į varškę berti cukrų, gerai ištrinti, įmušti kiaušinius ir išmaišyti iki vientisos masės.
Berti druską, dėti sodą, sumaišytą su citrinos sultimis, išmaišyti, berti miltus po truputį vis šaukštu permaišant. Kaip bus sunku maišyti su šaukštu, baikite minkyti rankomis, pateptomis aliejumi.
Tešla turi gautis minkšta, šiek tiek limpanti prie rankų.
Darydami spurgas, rankas, kad neliptų tešla, patepkite kartkartėmis aliejumi. Daryti graikinio riešuto dydžio spurgas, virkite įkaitintuose riebaluose ant silpnos ugnies.