Tešlą užminkysite per kelias minutes (tik neminkykite jos pernelyg ilgai, nes taps lipni, ir nieko su ja nepadarysite).
Produktų tešlai reikia minimaliai, ir esu beveik 100 proc. tikra, kad jų turite savo spintelėse ir šaldytuve.
Įdarui geriausia naudokite rabarbarus, nes šiuo metu – jų sezonas! Bet jei neturite rabarbarų, galite įdarą pasigaminti iš stambia trintuve sutarkuotų obuolių, pagardintų trupučiu rudojo cukraus ir cinamonu, arba iš šaldytų mėlynių, braškių ar aviečių (šaldytų uogų atšildyti nereikia!).
Varškinės tešlos skarelės su rabarbarais
Ingredientai tešlai:
- 300 g miltų;
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių;
- 75 g cukraus;
- žiupsnis druskos;
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto;
- 125 g minkštos, pertrintos arba sumaltos varškės;
- 100 ml (1/2 stiklinės) pieno;
- 100 ml (1/2 stiklinės) aliejaus (saulėgrąžų, rapsų ar riešutų).
Ingredientai įdarui:
- 400 g rabarbarų;
- 1/2 stiklinės rudojo cukraus;
- 1 šaukštelis krakmolo.
Aptepti ir apibarstyti:
- 1 kiaušinis, suplaktas;
- migdolų plokštelės;
- cukraus pudra.
Gaminimo eiga
Rabarbarus nuplaukite, jei jie turi kietą odelę, nulupkite (jei švieži jauni ir minkšti – palikite neluptus) ir supjaustykite maždaug 2 cm dydžio gabalėliais.
Sudėkite į puodą, supilkite rudąjį cukrų ir kaitinkite, kol cukrus karamelizuosis ir ištirps, o rabarbarai suminkštės, išleis truputį sulčių. Pabarstykite krakmolu, išmaišykite ir palikite ataušti.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite minkštą varškę, supilkite aliejų ir pieną ir greitai užminkykite minkštą tešlą. Neminkykite pernelyg ilgai, antraip tešla bus lipni.
Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto darbastalio į maždaug pusės cm storio kvadratą ir supjaustykite į maždaug 10-12 kvadratėlių.
Į kiekvieno kvadratėlio vidurį įdėkite šaukštelį rabarbarų, kraštus patepkite kiaušinio plakiniu ir užlenkę vieną kampą įstrižai link kito kampo suformuokite trikampes skareles.
Sudėkite į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi, patepkite plaktu kiaušiniu ir apibarstykite migdolais.
Kepkite skareles apie 15-18 minučių, kol gražiai paruduos.
Atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.