Kalendra man čia labai tinka, bet daug kas nemėgsta šitos stipraus skonio žolelės arba jos nėra po ranka – tad jei nėra, ir nereikia.
Jei norite kiek sotesnių salotų, jas galite papildyti mocarelos ar fetos sūrio gabaliukais.
Salotos su avokadu ir braškėmis
Ingredientai 2 porcijoms
Padažui:
- 2 šaukštų sezamų (ar alyvuogių) aliejaus;
- 2 šaukštų obuolių acto;
- 1 arbatinio šaukštelio medaus;
- česnakinės druskos, pipirų.
Salotoms:
- 2 saujų špinatų lapelių;
- 1 avokado, supjaustyto kubeliais;
- 8-10 vnt. braškių, supjaustytų ketvirtadaliais;
- 2 šaukštų lengvai kapotų pekanų arba kitokių riešutų;
- saujelės smulkintų kalendros lapų (nebūtina, jei neturite).
Sumaišykite padažui skirtus produktus.
Dviejose lėkštėse padalinkite špinatų lapelius, ant viršaus dėkite avokado gabaliukus, braškių gabaliukus, apiberkite riešutais ir, jei norite, kalendros lapeliais.
Apliekite padažu ir mėgaukitės.
Šaltinis – tinklaraštis „Duok druskos“