Šį patiekalą labai mėgsta vaikai. Be galo smagu valgyti mėsytę nuo medinio iešmelio.
Gaminimui užtruksite 40-60 min.
Kebabai
6 kebabams (3 porcijos) reikės:
- 500 g šviežių ančiukų kulšelių;
- 1 kiaušinio;
- 3 valgomųjų šaukštų grietinėlės (13 % riebumo);
- 1 valgomojo šaukšto manų kruopų;
- 1 skiltelės česnako;
- 1 mažo svogūno;
- juodų maltų pipirų;
- kumino;
- druskos;
- maltų džiūvėsėlių.
Pamerkite medinius iešmelius į vandenį, kad kepant nesudegtų.
Iš ančiukų kulšelių pašalinkite kaulus, sausgysles, stambesnius riebalus. Mėsą sumalkite. Dėkite smulkintą česnaką, svogūną ir kitus nurodytus ingredientus.
Faršą išminkykite ir palikite valandai.
Mėsą padalinkite į šešias lygias dalis. Faršo gabaliuką maukite ant iešmelio ir drėgnomis rankomis formuokite pailgą kebabą. Apvoliokite džiūvėsėliuose.
Į keptuvę pilkite aliejaus, įkaitinkite, atsargiai dėkite kebabus ir kepkite iš abiejų pusių iki gražiai apskrus.
Iškepę kebabai būna tvirti.
Tinka valgyti su česnakiniu padažu. Garnyrui šviežios daržovės ir pagal jūsų poreikius ryžiai arba lavašas.
Skanių akimirkų!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“