Į Vilnių jis atsikraustė vienas, šeimą palikęs Izraelyje. Tačiau alkanas nelieka. Jau kelis dešimtmečius kulinarija besidomintis pulkininkas patiekalus gamina ir sau, ir svečiams.
Su „Lietuvos ryto“ skaitytojais ambasadorius pasidalino savo mėgstamos baklažanų užtepėlės receptu. Skaniausia šio baklažanų patiekalo užsitepti ant mėgstamos duonos riekės. Taip pat jį galima naudoti kaip pagardą prie kitų patiekalų.
Baklažanų užtepėlė
Reikės:
- 3 baklažanų;
- česnakų – pagal skonį ir pomėgį;
- 1 valgomojo šaukšto majonezo;
- pusės didelės citrinos sulčių;
- druskos ir pipirų – pagal skonį.
Nuplautus, bet nenuluptus baklažanus subadykite mediniu pagaliuku ir apie valandą kepkite orkaitėje, kol suminkštės (kepdami apverskite).
Išėmę iš orkaitės juos šiek tiek atvėsinkite, nulupkite luobelę ir nupilkite sultis.
Į baklažanų masę sudėkite susmulkintą česnaką, įmaišykite šaukštą majonezo, įpilkite citrinos sulčių, įberkite po žiupsnelį druskos ir pipirų. Viską sumaišykite smulkintuvu ir patiekite.