Baklažanų užtepėlė pagal Izraelio ambasadoriaus receptą

2016 m. gegužės 28 d. 07:20
Rūta Peršonytė, „Lietuvos rytas“
Receptas
Daugiau kaip prieš metus diplomatinę tarnybą Lietuvoje pradėjęs Izraelio ambasadorius pulkininkas Amiras Maimonas (57 m.) intensyvioje darbotvarkėje randa laiko ir savo didžiausiam pomėgiui – ruošti maistą. 
Daugiau nuotraukų (3)
Į Vilnių jis atsikraustė vienas, šeimą palikęs Izraelyje. Tačiau alkanas nelieka. Jau kelis dešimtmečius kulinarija besidomintis pulkininkas patiekalus gamina ir sau, ir svečiams. 
Su „Lietuvos ryto“ skaitytojais ambasadorius pasidalino savo mėgstamos baklažanų užtepėlės receptu. Skaniausia šio baklažanų patiekalo užsitepti ant mėgstamos duonos riekės. Taip pat jį galima naudoti kaip pagardą prie kitų patiekalų.
Baklažanų užtepėlė
Reikės:
  • 3 baklažanų;
  • česnakų – pagal skonį ir pomėgį;
  • 1 valgomojo šaukšto majonezo;
  • pusės didelės citrinos sulčių;
  • druskos ir pipirų – pagal skonį.
Nuplautus, bet nenuluptus baklažanus subadykite mediniu pagaliuku ir apie valandą kepkite orkaitėje, kol suminkštės (kepdami apverskite).
Išėmę iš orkaitės juos šiek tiek atvėsinkite, nulupkite luobelę ir nupilkite sultis.
Į baklažanų masę sudėkite susmulkintą česnaką, įmaišykite šaukštą majonezo, įpilkite citrinos sulčių, įberkite po žiupsnelį druskos ir pipirų. Viską sumaišykite smulkintuvu ir patiekite.
baklažanasužtepėlėreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.