Salotoms galima naudoti įvairius žalumynus. Drąsiai maišykite visas skirtingų tipų salotas: tradicines lietuviškas, gražgarstes, špinatus, dėl spalvingumo į būrį įpinkite jaunų burokėlių lapų bei Radicchio salotų.
Tai tik pradžia – šias salotas papildydami skirtingais ingredientais gausime tris naujus salotų receptus.
Didkepsnis salotose
Raudonos mėsos patiekalai itin populiarūs tarp vyrų, nes yra sotūs ir suteikia daug energijos.
Kaip salotose panaudoti jautieną, pataria „Iki“ kulinarijos ekspertė Aistė Rasmussen: „Supjaustykite didkepsnį vienodomis plonomis juostelėmis – mėsa gali būti kepta tiek keptuvėje, tiek grilyje. Išdėliokite pjausnius ant žalumynų su vyšniniais pomidorais ir trupintu varškės sūriu.
Salotų užpilui trintuvu sumaišykite avokadą, natūralų liesą jogurtą ir žaliosios citrinos sultis“.
Žuvies mėgėjams
Dar vienas energijos ir nepakeičiamų omega-3 rūgščių šaltinis – žuvies patiekalai.
Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė rekomenduoja į salotas įtraukti ir lietuvių ypač pamėgtą rūkytą lašišą.
„Salotas papildykite smulkintais agurkais, juostelėmis pjaustyta rūkyta lašiša, saulėje džiovintų pomidorų gabaliukais bei kaparėliais. Salotas pakaks apšlakstyti citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi ir apibarstyti šviežiai maltais juodaisiais pipirais“, – patarė A.Rasmussen.
Laikas paukštienai
Kad vyrams salotos taptų įprastu patiekalu, svarbu pasiūlyti pastarųjų įvairovę. Galime naudoti jautieną, žuvį, taip pat ir lengvai virškinamą baltymų šaltinį – paukštieną.
Kulinarė vyrišką salotų valgiaraštį siūlo papildyti kalakutiena: „180 laipsnių temperatūros orkaitėje 8 minutes paskrudinkite smulkintus graikiškus riešutus.
Sumaišykite liesą jogurtą, šviežias petražoles, česnakų laiškus, žiupsnelį druskos, maltų pipirų, iškeptą ar išvirtą smulkintą kalakutieną, džiovintas spanguoles ir paskrudintus riešutus.
Visa tai dėkite ant žalumynų, apšlakstytų aliejumi bei citrinos sultimis“.