Mėgstate žemaičių blynus? Išbandykite juos kitaip

2016 m. gegužės 25 d. 12:46
Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“
Mano vaikas yra špinatų gerbėjas – špinatų jam turi būti visuose patiekaluose. Todėl prikepiau žemaičių blynų su varškės ir špinatų įdaru.
Daugiau nuotraukų (1)
Masei reikės (4 vnt.):
  • 450 g virtų bulvių,
  • 1 kiaušinio (M dydžio),
  • apie 100 g miltų (jei trūksta, dėkite dar),
  • druskos.
Įdarui reikės:
  • 120 g varškės,
  • 70 g šaldytų arba atitinkamai šviežių špinatų,
  • 1 kiaušinio trynio,
  • druskos,
  • pipirų.
Bulves sutarkuokite smulkia burokų trintuve ar sumalkite, įmuškite kiaušinį, berkite druskos, miltų ir suminkykite tešlą. Padalinkite į 4 dalis.
Varškę išsukite su tryniu, įdėkite špinatus, druskos, pipirų – viską išmaišykite.
Iš bulvių tešlos darykite paplotėlius, dėkite įdaro, formuokite, apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje (aliejuje) iš abiejų pusių.
Patiekite su padažu ar grietine, kaip kam patinka.
Skanaus!
žemaičių blynaireceptasšpinatai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.