Masei reikės (4 vnt.):
- 450 g virtų bulvių,
- 1 kiaušinio (M dydžio),
- apie 100 g miltų (jei trūksta, dėkite dar),
- druskos.
Įdarui reikės:
- 120 g varškės,
- 70 g šaldytų arba atitinkamai šviežių špinatų,
- 1 kiaušinio trynio,
- druskos,
- pipirų.
Bulves sutarkuokite smulkia burokų trintuve ar sumalkite, įmuškite kiaušinį, berkite druskos, miltų ir suminkykite tešlą. Padalinkite į 4 dalis.
Varškę išsukite su tryniu, įdėkite špinatus, druskos, pipirų – viską išmaišykite.
Iš bulvių tešlos darykite paplotėlius, dėkite įdaro, formuokite, apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje (aliejuje) iš abiejų pusių.
Patiekite su padažu ar grietine, kaip kam patinka.
Skanaus!
Šaltinis - „Andželikos virtuvėlė“