Rabarbarų gėrimas, kurio nesinori vadinti paprastu kompotu

2016 m. gegužės 23 d. 10:16
Raimonda Intė (aguonele.blogspot.lt)
Receptas
Pamirškite visus pirktinius gėrimus, kai darže suželia rabarbarai. Naudingą ir skanų gėrimą, kurį lengva pagaminti, mielai gers ir vaikai, ir suaugusieji.
Daugiau nuotraukų (1)
Tinklaraštininkė Raimonda (Aguonėlė“) siūlo patikrintą receptą, kaip iš rabarbarų pasigaminti gaivų gėrimą. Jai net nesinori jo vadinti kompotu – šis sovietmetį menantis pavadinimas jai atrodo per prastas tokiam skaniam gėrimui.
„Nesvarbu, kaip jį vadinsite, džiaugiuosi atradusi tokį gėrį. O jis pagaminamas paprastai“, – rašo Raimonda.
Rabarbarų gėrimas su prieskoniais
Reikės:
  • 3 rabarbarų stiebų;
  • cukraus pudros;
  • daugiau nei 1 litro vandens;
  • 6 v. š. cukraus (galima dėti vienu kitu šaukštu daugiau, kas mėgsta saldžiai);
  • 6 gvazdikėlių;
  • 1 cinamono lazdelės.
Rabarbarus nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Apibarstyti šiek tiek cukraus pudra ir pamaišyti.
Į vandenį suberti cukrų, įdėti gvazdikėlius bei cinamono lazdelę ir uždėti virti. Kai vanduo užvirs, sudėti rabarbarus, uždengti ir nukelti nuo ugnies. Leisti kelias valandas pastovėti, tada ragauti.
Šaltinis – Aguonėlė“
rabarbaraiRabarbarasgėrimas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.