Tinklaraštininkė Raimonda („Aguonėlė“) siūlo patikrintą receptą, kaip iš rabarbarų pasigaminti gaivų gėrimą. Jai net nesinori jo vadinti kompotu – šis sovietmetį menantis pavadinimas jai atrodo per prastas tokiam skaniam gėrimui.
„Nesvarbu, kaip jį vadinsite, džiaugiuosi atradusi tokį gėrį. O jis pagaminamas paprastai“, – rašo Raimonda.
Rabarbarų gėrimas su prieskoniais
Reikės:
- 3 rabarbarų stiebų;
- cukraus pudros;
- daugiau nei 1 litro vandens;
- 6 v. š. cukraus (galima dėti vienu kitu šaukštu daugiau, kas mėgsta saldžiai);
- 6 gvazdikėlių;
- 1 cinamono lazdelės.
Rabarbarus nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Apibarstyti šiek tiek cukraus pudra ir pamaišyti.
Į vandenį suberti cukrų, įdėti gvazdikėlius bei cinamono lazdelę ir uždėti virti. Kai vanduo užvirs, sudėti rabarbarus, uždengti ir nukelti nuo ugnies. Leisti kelias valandas pastovėti, tada ragauti.
Šaltinis – „Aguonėlė“