Ėmiau:
- 700 g troškinimui tinkančios jautienos
- 3 morkas
- 2 svogūnus
- 300 ml alaus
- druskos, pipirų
- 1 a.š. su kaupu rudojo cukraus
- 2 v.š. su kaupu miltų
- pora šakelių šviežio čiobrelio
- šakelę šviežio lauro lapelio
Mėsą supjaustyti gabaliukais. Berkite druskos, pipirų, jei norite – užberkite kelis žiupsnelius mėsos prieskonių.
Į špižinį puodą pilkite alyvuogių aliejaus ir jame keletą minučių pakepinkite griežinėliais pjaustytas morkas bei svogūnus. Atidėkite į šoną.
Miltus berkite į krepšelį ir dalimis subėrus mėsą, gerai pakratyti kad ši pasidengtų miltais. Ją tada taip pat dalimis apkepkite puode, kuriame jau kepė daržovės. Toliau lieka sudėti viską atgal į puodą, užpilti alumi, sudėti šviežias žoleles. Paskaninus druska ir cukrumi, uždengti ir pašauti į iki 160° įkaitintą orkaitę.
Praėjus valandai išsitraukiau puodą ir patikrinau, kokio minkštumo mėsa. Viską troškinau 1 val. ir 10 min. Valgėme su balta duona. Skanaus!
Daugiau – tinklaraštyje „Aguonėlė“