Pietūs iš orkaitės: lūkesčius pranokęs jautienos troškinys

2016 m. gegužės 22 d. 15:57
Raimonda Intė (aguonele.blogspot.lt)
Puikus troškinys! Iš pradžių net neįsivaizdavau kokį skonį suteiks alus, nes iki šiol troškinau tik vyne, bet rezultatas pranoko lūkesčius. Tiesiog puikus alaus ir čiobrelio padažas, mėsytė minkšta minkšta.
Daugiau nuotraukų (3)
Ėmiau:
  • 700 g  troškinimui tinkančios jautienos
  • 3 morkas
  • 2 svogūnus
  • 300 ml alaus
  • druskos, pipirų
  • 1 a.š. su kaupu rudojo cukraus
  • 2 v.š. su kaupu miltų
  • pora šakelių šviežio čiobrelio
  • šakelę šviežio lauro lapelio
Mėsą supjaustyti gabaliukais. Berkite druskos, pipirų, jei norite – užberkite kelis žiupsnelius mėsos prieskonių.
Į špižinį puodą pilkite alyvuogių aliejaus ir jame keletą minučių pakepinkite griežinėliais pjaustytas morkas bei svogūnus. Atidėkite į šoną.
Miltus berkite į krepšelį ir dalimis subėrus mėsą, gerai pakratyti kad ši pasidengtų miltais. Ją tada taip pat dalimis apkepkite puode, kuriame jau kepė daržovės. Toliau lieka sudėti viską atgal į puodą, užpilti alumi, sudėti šviežias žoleles. Paskaninus druska ir cukrumi, uždengti ir pašauti į iki 160° įkaitintą orkaitę.
Praėjus valandai išsitraukiau puodą ir patikrinau, kokio minkštumo mėsa. Viską troškinau 1 val. ir 10 min. Valgėme su balta duona. Skanaus!
Daugiau – tinklaraštyje Aguonėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.