Net neabejoju, kad traškų dribsnių ir riešutų batonėlį su malonumu mokykloje sugrauš jūsų vaikai, o ir patiems pertraukėlė darbe taps naudingu energijos atsargų pasipildymo pratimu!
Dribsnių batonėliai
Ingredientai:
- 3/4 stiklinės (65 g) stambių avižinių dribsnių;
- 1/4 stiklinės (20 g) migdolų drožlių;
- 1/4 stiklinės (35 g) saulėgrąžų;
- 1/4 stiklinės (20 g) bolivinių balandų (kynva) dribsnių;
- 2 šaukštai kviečių gemalų;
- 2/3 stiklinės (100 g) viso grūdo miltų;
- 2/3 stiklinės (120 g) rudojo cukraus;
- 1 šaukštelis malto cinamono;
- 1/2 stiklinės (125 g) augalinio aliejaus;
- 1 kiaušinis;
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
- 1 stiklinė (130 g) džiovintų spanguolių.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 C. Išklokite 20X30 cm kepimo formą pergamentiniu popieriumi.
Sumaišykite avižinius dribsnius, migdolus, saulėgrąžas ir bolivinių balandų dribsnius. Suberkite šį mišinį į paruoštą kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę 10 min. Karts nuo karto išmaišykite, kad nesusviltų. Išimkite skardą su šiais apkepusiais ingredientais ir atvėsinkite.
Dubenyje sumaišykite kviečių gemalus, miltus, rudą cukrų ir cinamoną. Įmuškite kiaušinį, įpilkite aliejų ir vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite.
Suberkite apkeptų ingredientų mišinį bei džiovintas spanguoles, išmaišykite. Sudėkite visą masę į tą pačią kepimo skardą, sulyginkite paviršių.
Kepkite 25-30 minutes, arba kol gražiai apskrus. Išjunkite orkaitę ir palikite joje skardą su kepiniu 10 min. Tada išimkite ir pilnai atvėsinkite.
Supjaustykite norimo dydžio batonėliais.
Šaltinis – nidosreceptai.lt