Kiaulės kumpis su kaulu: marinuokite ryte, kepkite vakare

2016 m. gegužės 15 d. 11:19
Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“
Užmarinavę ryte kepsnį, vakarienei jį jau galėsite kepti ir lepinti savo šeimyną. Taip pat siūlau šį kepsnį išsikepti ant grilio.
Daugiau nuotraukų (1)
Orkaitėje keptas kiaulės kumpis su kaulu
Reikės:
  • maždaug 600 g kiaulės kumpio su kaulu;
  • 500 ml vandens;
  • 100 g druskos;
  • 100 g cukraus;
  • 1 a.š. garstyčių sėklų;
  • 0,5 a.š. juodųjų pipirų;
  • 1 galvutės česnako;
  • 2 šakelės šviežių čiobrelių;
  • 5 puodelių labai šalto vandens arba ledo kubelių;
  • nedidelio gabalėlio sviesto.
Kaip gaminti
Į puodą supilkite 500 ml vandens, druską cukrų, suberkite garstyčias, juoduosius pipirus, išilgai perpjautą česnako skiltelę, įmeskite čiobrelio šakeles ir maišant virkite, kol ištirps druska ir cukrus.
Į dubenį supilkite 5 puodelius šalto vandens arba ledo kubelius, supilkite marinatą, viską išmaišykite. Įsitikinkite, kad marinatas visiškai šaltas, jei ne – tuomet palikite atvėsti ir tada dėkite kumpį.
Marinuokite vėsioje patalpoje arba šaldytuve 8-12 val.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir išlydykite sviesto gabalėlį. Dėkite popieriniu rankšluoščiu gerai nusausintą kiaulienos kumpį. Kepkite tol, kol viena pusė gražiais apskrus, tuomet apverskite ir pabaikite kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.
Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus!
kiaulės kumpisKiaulienaKepsnys
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.