Orkaitėje keptas kiaulės kumpis su kaulu
Reikės:
- maždaug 600 g kiaulės kumpio su kaulu;
- 500 ml vandens;
- 100 g druskos;
- 100 g cukraus;
- 1 a.š. garstyčių sėklų;
- 0,5 a.š. juodųjų pipirų;
- 1 galvutės česnako;
- 2 šakelės šviežių čiobrelių;
- 5 puodelių labai šalto vandens arba ledo kubelių;
- nedidelio gabalėlio sviesto.
Kaip gaminti
Į puodą supilkite 500 ml vandens, druską cukrų, suberkite garstyčias, juoduosius pipirus, išilgai perpjautą česnako skiltelę, įmeskite čiobrelio šakeles ir maišant virkite, kol ištirps druska ir cukrus.
Į dubenį supilkite 5 puodelius šalto vandens arba ledo kubelius, supilkite marinatą, viską išmaišykite. Įsitikinkite, kad marinatas visiškai šaltas, jei ne – tuomet palikite atvėsti ir tada dėkite kumpį.
Marinuokite vėsioje patalpoje arba šaldytuve 8-12 val.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir išlydykite sviesto gabalėlį. Dėkite popieriniu rankšluoščiu gerai nusausintą kiaulienos kumpį. Kepkite tol, kol viena pusė gražiais apskrus, tuomet apverskite ir pabaikite kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.
Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus!
Šaltinis - „Oditėlės blogas“