„Prancūzaitė“: vienas geriausių sumuštinių pasaulyje

2016 m. gegužės 14 d. 07:38
Gina Kubiliūtė (Facebook/The kitchen i love)
Šis stebuklas pripažintas vienu geriausių sumuštinių pasaulyje. Daugiasluoksnis sumuštinis, įdarytas dešrele, kepsneliu, dešra, apklotas sūriu ir patiektas su pikantišku padažu, kurio pagrindas – pomidorai bei alus.
Daugiau nuotraukų (13)
„Prancūzaitė“ yra kilusi iš Porto, ji atsirado septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, kai grįžęs iš Prancūzijos portugalas Danielis da Silva nusprendė pritaikyti garsųjį patiekalą croque monsieur savo šalies kultūrai.
Šį sumuštinį galima ruošti įvairiai – su skirtinga mėsa, ant viršaus dėti kiaušinį ar krevetę, patiekti su bulvytėmis.
Stebint, kaip jis kepa, net seilės tįsta, padažas taip maloniai kutena nosį, kad norisi brūkštelt ir nulaižyti pirštą.
Taigi, ko mums reikės 1 porcijai?
Sumuštiniui:
2 riekių baltos kvadratinės duonos
1 rūkytos dešrelės
2-3 griežinėlių čioriso dešros
kelių mažų plonų jautienos pjausnių
griežinėlio fermentinio sūrio
griežinėlio čederio sūrio
1 kiaušinio
gruzdintų bulvyčių
Padažui:
2 vidutinių svogūnų galvų
skiltelės česnako
2 lauro lapų
šaukštelio pomidorų pastos
pusės stiklinės pomidorų savo sultyse
šlakelio aštraus aitriųjų paprikų padažo (galima ir prieskonių)
50 ml šviesaus alaus
šlakelio romo arba viskio
šlakelio citrinos sulčių
Kaip gaminame
Pirmiausiai pasidarome padažą. Supjaustome svogūną, česnaką. Pakepiname aliejuje kartu su lauro lapais. Dedame pomidorų pastą, pilame pomidorus savo sultyse, alų, viskį, aštraus padažo, įspaudžiame citrinos sulčių. Paverdame apie 15 min. Ištraukiame lauro lapus ir visą masę sutriname.
Sumuštinis
Paskrudiname duoną. Ant grilio keptuvės pakepiname čiorizo dešrą bei rūkytą dešrelę (ją perpjauti perpus), iškepame jautienos kepsnelius. Dedame vieną duonos riekę, ant jos krauname kepsnelius, čiorizo dešrą, rūkytą dešrelę bei fermentinį sūrį. Uždedame antrą paskrudintą duoną, ant viršaus – čederio sūrį. Šauname į krosnelę ir kepame apie 5 min.
Keptuvėje išsikepame kiaušinį.
Paskrudiname bulvytes fri.
Į lėkštę pilame karštą padažą, dedame sumuštinį, ant jo viršaus – kiaušinį. Šalia sukrauname gruzdintas bulvytes.
Skanaus!
sumuštinisužkandisreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.