Sveikuolių užtepėlė suteiks energijos ir neapsunkins skrandžio

2016 m. gegužės 13 d. 09:23
Šį užkandį gyvo maisto ekspertė Gražina Gum siūlo priešpiečiams, vakarienei ir net švenčių stalui. Pateikti galite ne tik ant įvairiaspalvių pomidorų, bet ir ant cukinijų, agurko skritinėlių. Tą patį užtepą gardinti galite skirtingais prieskoniais.
Daugiau nuotraukų (1)
Gaminimo laikas: 10 min
Ingredientai:
Pagrindui:
  • 5-7 pomidorų (arba kitų daržovių) skritinėliai
Migdolų užtepui:
  • 1/8 stiklinės migdolų;
  • 1/8 stiklinės saulėgrąžų;
  • 1/2 morkos;
  • 25 g špinatų;
  • 25 g gražgarstės (rukolos);
  • šakelės baziliko;
  • 1/4 oranžinės paprikos;
  • 1/2 a. š. druskos;
  • 1/4 a. š. Kajeno pipirų;
  • 1/4 citrinos sulčių;
  • 1/2 a. š. medaus.
Gaminimas:
Visus ingredientus sudedame į blenderį/kokteilinę arba maisto smulkintuvą ir gerai sumalame. Tepame ant pomidorų skritinėlių. Puošiame špinatų lapeliu.
Užtepą galite tepti ant pomidorų, cukinijos, agurko ar nekeptų duonelių.
Šaltinis - grazinagum.com
užkandisužtepėlėŽaliavalgystė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.