Įdarytos bulvės su lašiša, špinatais ir fetos sūriu
Reikės:
- 15-16 bulvių,
- 450 g lašišos faršo,
- 200 g šaldytų špinatų,
- 80-100 g grietinės ar grietinėlės,
- 1 kiaušinio,
- druskos,
- pipirų,
- krapų,
- apie 90-100g fetos sūrio.
Gaminimo eiga
Bulves nuskusti, perpjauti pusiau, išdrožti duobutę, pavirti pasūdytame vandenyje 5 min., išimti ir palikti atvėsti.
Špinatus trumpai pašildyti su grietine.
Į lašišos faršą įkulti kiaušinį, dėti druskos (nedaug, nes fetos sūris yra sūrus), pipirų, krapų ir sumaišyti su špinatais. Fetos sūrį sutarkuoti burokine tarka.
Skardą iškloti kepimo popieriumi, patepti aliejumi, dėti bulvių puseles, į jas dėti lašišos ir špinatų mišinį, apibarstyti feta.
Kepti 170-180 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min., pirmas 15-20 min. – uždengus folija.
Patiekti su salotomis, galima ir su padažu, kaip kas mėgsta. Man nereikejo nieko, tiesiog buvo labai skanu! Skanaus ir jums!
Šaltinis - „Andželikos virtuvėlė“