Reikės:
marinuotos vištienos krūtinėlės. Marinatui – česnakas, druska, kmynai, pipirai, česnakinis žolelių mišinys.
Paniravimui reikės:
- maltų džiūvėsėlių,
- smulkintų riešutų,
- saulėgrąžų branduolių,
- kiaušinių.
Kelias valandas marinuotą vištieną supjaustome norimo dydžio juostelėmis. Susmulkiname riešutus ir saulėgrąžų branduolius, tai padaryti padės smulkintuvas. Sumaišome riešutus su džiūvėsėliais. Aš naudojau migdolus ir lazdyno riešutus.
Išplakame kiaušinius, merkiame vištieną po gabalėlį į kiaušinių plakinį, vėliau apvoliojame riešutų masėje. Kiaušinių ir riešutų masės kiekis priklauso nuo jūsų turimo mėsos kiekio.
Paruoštą vištieną kepame gerai įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
Jeigu valgysite kaip pagrindinį patiekalą, garnyrui tiks ryžiai, daržovių salotos.
Užkandžiui prie juostelių rinkausi saldųjį aitriųjų paprikų padažą.
Skanaus!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“