Traški vištiena su riešutais – patiks net ir atvėsusi

2016 m. gegužės 9 d. 12:33
Rita (ritosreceptai.lt)
Skanios, traškios vištienos juostelės tiks kaip karštas patiekalas, o atvėsusios bus puikus užkandis.
Daugiau nuotraukų (1)
Reikės:
marinuotos vištienos krūtinėlės. Marinatui – česnakas, druska, kmynai, pipirai, česnakinis žolelių mišinys.
Paniravimui reikės:
  • maltų džiūvėsėlių,
  • smulkintų riešutų,
  • saulėgrąžų branduolių,
  • kiaušinių.
Kelias valandas marinuotą vištieną supjaustome norimo dydžio juostelėmis. Susmulkiname riešutus ir saulėgrąžų branduolius, tai padaryti padės smulkintuvas. Sumaišome riešutus su džiūvėsėliais. Aš naudojau migdolus ir lazdyno riešutus.
Išplakame kiaušinius, merkiame vištieną po gabalėlį į kiaušinių plakinį, vėliau apvoliojame riešutų masėje. Kiaušinių ir riešutų masės kiekis priklauso nuo jūsų turimo mėsos kiekio.
Paruoštą vištieną kepame gerai įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
Jeigu valgysite kaip pagrindinį patiekalą, garnyrui tiks ryžiai, daržovių salotos.
Užkandžiui prie juostelių rinkausi saldųjį aitriųjų paprikų padažą.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.