Įdarui reikia apie 1 kg sūrio. Galima naudoti mocarelą ir fetą norimomis proporcijomis, nes feta paprastai yra sūri, o mocarela beveik be druskos.
Sūrį reikia sutarkuoti ar sutrupinti, įmušti 2 kiaušinius. Įdaras turi būti sūrokas. Jį reikia padalyti į 4–5 dalis.
Tešlai reikės:
- apie 50 g sviesto;
- galima, bet nebūtina įdėti 0,5 valgomojo šaukšto cukraus;
- 1 arbatinio šaukštelio sodos;
- 1 valgomojo šaukšto acto;
- galima įpilti 1 valgomąjį šaukštą aliejaus;
- 0,5 stiklinės grietinės;
- 500 g rūgpienio ar kefyro;
- apie 600–700 g miltų.
Sviestą išlydykite, berkite cukrų (jeigu pageidaujate jo dėti), supilkite actu užgesintą sodą. Sudėkite likusias sudedamąsias dalis ir pamažu įmaišydami miltų užmaišykite minkštą tešlą.
Aliejus gali būti panaudojamas pačioje tešlos gaminimo pabaigoje, kad tešla neliptų prie rankų.
Tešlą padalykite maždaug į 5 dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite arba išplokite rankomis.
Į kiekvieno skritulio vidurį dėkite sūrio įdaro, jį apgaubkite tešlos kraštais ir gautą paplotį išplokite rankomis ar pakočiokite.
Galima kepti keptuvėje, bet riebalų nereikia, tik tešlą reikia subadyti šakute, kad išeitų oras.
Pirmąją pusę kepkite uždengę keptuvės dangtį, o apverstą chačapurį kepkite be dangčio.
Iškeptą paplotį patepkite sviestu. Viskas!