Toks valgis, kuris pastaruoju metu tampa vis populiaresnis, tinka ne tik pusryčiams. Paruoškite avižinius dribsnius gražiame stiklainėlyje, ir neškitės pietums į darbą ar suvalgykite po treniruotės.
Daug baltymų ir kalcio turintis valgis idealus visiems, kurie nori maitintis sveikai. Norintys šilto maisto gali išmirkusius dribsnius pašildyti. O jo privalumas tas, kad jį galima ruošti su įvairiausiais produktais.
Pateikiame penkias idėjas – susipažinkite, išbandykite, o po to kurkite savo receptus.
Avižiniai dribsniai su mandarinais ir apelsinais
Reikės:
ketvirtadalio stiklinės avižinių dribsnių;
trečdalio stiklinės pieno;
ketvirtadalio stiklinės natūralaus jogurto;
1 valgomojo šaukšto apelsinų džemo;
1 arbatinio šaukštelio medaus;
ketvirtadalio stiklinės supjaustytų mandarinų skiltelių.
Viską sumaišykite stiklainyje, uždenkite dangteliu ir pastatykite į šaldytuvą. Laikyti galima tris paras.
Avižiniai dribsniai su bananais
Reikės:
ketvirtadalio stiklinės avižinių dribsnių;
trečdalio stiklinės pieno;
ketvirtadalio stiklinės natūralaus jogurto;
1 arbatinio šaukštelio medaus;
ketvirtadalio stiklinės pjaustytų bananų.
Pirmiausia sumaišykite stiklainyje visus ingredientus, išskyrus bananus. Juos atsargiai įmaišyti paskiausiai. Dėti į šaldytuvą. Suvartoti per dvi paras.
Avižiniai dribsniai su obuoliais ir cinamonu
Reikės:
ketvirtadalio stiklinės avižinių dribsnių;
trečdalio stiklinės pieno;
ketvirtadalio stiklinės natūralaus jogurto;
vieno arbatinio šaukštelio medaus;
trečdalio arbatinio šaukštelio cinamono;
ketvirtadalio stiklinės obuolių piurė (arba tarkuoto obuolio).
Viską sumaišyti ir dėti į šaldytuvą. Suvartoti per dvi paras.
Avižiniai dribsniai su vyšniomis ir šokoladu
Reikės:
ketvirtadalio stiklinės avižinių dribsnių;
trečdalio stiklinės pieno;
ketvirtadalio stiklinės natūralaus jogurto;
vieno arbatinio šaukštelio medaus;
vieno valgomojo šaukšto trinto šokolado;
ketvirtadalio stiklinės vyšnių (gali būti šaldytos);
vanilinio cukraus.
Viską sumaišyti ir dėti į šaldytuvą. Suvartoti per tris paras.
Avižiniai dribsniai su kava
Reikės:
ketvirtadalio stiklinės avižinių dribsnių;
trečdalio stiklinės pieno;
ketvirtadalio stiklinės natūralaus jogurto;
vieno arbatinio šaukštelio medaus;
pusės arbatinio šaukštelio tirpios kavos miltelių, sumaišytų su vienu šaukštu verdančio vandens;
1 arbatinio šaukštelio kakavos.
Viską sumaišyti ir padėti į šaldytuvą. Suvartoti per tris paras.