pusės didelio greipfruto (pomello rūšies);
pusės ilgo agurko (be sėklų);
vienos morkos;
kepintų šalotinių svogūnų (galima rasti azijietiškų pagardų skyriuose);
dviejų šaukštų kepintų žemės riešutų;
šiek tiek šviežios mėtos, bazilikų ar kalendros;
vieno aitriojo pipiro (jei norisi aštrumo).
Padažui reikės:
vienas šaukšto žuvies padažo;
vienos žaliosios citrinos (laimo vaisiaus) sulčių;
vieno šaukšto vandens;
vieno šaukšto cukraus;
vieno šaukšto „sriracha“ padažo.
Gaminimo eiga
Nulupame greipfrutą ir supjaustome minkštimą kąsnio dydžio gabaliukais. Sutarkuojame arba smulkiai supjaustome nuskustą morką. Griežinėliais arba juostelėmis supjaustome agurką.
Daržoves kartu su kepintais šalotiniais svogūnais, kapotom šviežiom žolelėm ir smulkintais žemės riešutais dedame į indą.
Sumaišome padažo ingredientus ir pilame ant salotų mišinio. Patiekiame su šviežia aitriąja paprika.
Skanaus.
Šaltinis - maistokeliones.lt