Balta mišrainė tinka visada – vestuvėms, šventiniam stalui ar paprastai savaitgalio vakarienei. Regis, ji jau visiems atsibodo ir visi norime kažko naujo, kažko kito, bet atsiragavę to naujo ir kito, mes vis tiek esame laimingi, karts nuo karto grįždami pas tą seną gerą pažįstamą.
Šiandien noriu jums pasiūlyti pavasarišką baltos mišrainės variantą, be žirnelių ir be raugintų agurkų, bet su ridikėliais ir salierais.
Darydama tokio stiliaus salotas nesistengiu produktų supjaustyti ypač smulkiai. Man patinka, kai salotose galima gerai atskirti daržoves ir jų skonį, o kartu jas sumaišius, jos tik viena kitą papildo.
Šita mišrainė labai tiks kaip garnyras prie šašlykų ar kitų mėsos patiekalų.
Pavasariška bulvių mišrainė
3-4 porcijoms reikės:
4 virtų bulvių;
2 kietai virtų kiaušinių;
2 saliero stiebų;
10 ridikėlių;
geros saujos smulkintų svogūnų laiškų;
3-4 šaukštų majonezo;
druskos, pipirų.
Bulves ir kiaušinius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Saliero stiebus ir ridikėlius supjaustykite griežinėliais.
Viską dėkite į dubenį, sumaišykite su majonezu ir pagardinkite druska bei pipirais.
Šaltinis – tinklaraštis „Duok druskos“