Seilės kaupiasi vien žiūrint į šiuos virtų bulvių cepelinus su varške. Paruošti ilgai netrukau, procesas – labai paprastas. O rezultatas? Pasakysiu atvirai: suvalgėme akimirksniu ir iškart išgirdau: „Dar.“ O man, kaip šeimininkei, tai pats didžiausias įvertinimas.
Jeigu savaitgalis šiltais orais nelepina, palepinkite šeimą ir draugus garuojančiais pietumis, kurie sušildys ir kūną, ir sielą.
Išduosiu paslaptį – juos galima užšaldyti ir turėti tam atvejui, kai nebus laiko, bet skrandis prašys skanių pietų!
Virtų bulvių cepelinai su varške
Reikės: kilogramo bulvių, kiaušinio, stiklinės krakmolo, aš dar dedu sviesto.
Įdarui reikės poros pakelių varškės, pertrintos su kiaušiniu ir žiupsneliu druskos.
Bulves su druska išverdu ir gerai pertrinu trintuve, įmušu kiaušinį, sudedu krakmolą, sviestą ir viską pertrynusi formuoju cepelinus, į kurių vidų dedu varškę. Kad rankos neliptų, jas suvilgau vandeniu.
Cepelinus dedu į verdantį pasūdytą vandenį ir jiems iškilus verdu 5 min.
Cepelinų galite pasiruošti ir daugiau – galėsite užsišaldyti ir turėti kitam kartui. Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų balandžio 23 dieną.