Orkaitėje kepti čeburekai
Tešlai reikės:
- 1,5 stiklinės miltų (210 g),
- 1 kiaušinio,
- 2,5 šaukšto augalinio aliejaus,
- 0,5 stiklinės pasūdyto šalto vandens.
Įdarui reikės:
- 500 g kalakutienos faršo,
- pusės svogūno,
- trupučio pipirų, druskos.
Aptepti:
- 1 kiaušinio,
- 0,5 stiklinės tarkuoto sūrio.
Kaip gaminti
Persijotus miltus trinti su kiaušiniu, gausis trapi masė. Užpilkite augalinio aliejaus ir viską išmaišykite, kol gausis trupiniai.
Palaipsniui pilkite pasūdyto vandens ir minkykite, kol tešla taps lygi ir švelni.
Apvyniokite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 2 val.
Įdarui svogūną sutarkuokite smulkia trintuve, sumaišykite su malta mėsa, berkite druskos ir prieskonių. Gerai išmaišykite.
Toliau iš tešlos ir faršo gaminame įprastus čeburekus.
Pagamintus čeburekus dėkite į skardą, kurioje paklotas kepimo popierius.
Kiaušinį išplakite su sūriu ir aptepkite čeburekus.
Uždenkite folija, tik stebėkite, kad ji nesiliestų prie čeburekų, kitaip folija negražiai nusiplėš.
Kepkite 15 min. uždengus folija ir dar 15 min. – ją nuėmus.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų balandžio 22 dieną.